Organizujemo besplatnu PHP obuku – Usavrši svoje znanje kao php developer

Ovo je naš pionirski pokušaj da održimo prvu PHP obuku u Somboru. Ideja za obuku je proistekla iz činjenice da se mi kao firma uspešno bavimo web razvojem i e-komercom na globalnom IT tržištu već dugi niz godina. Dakle, imamo iskustvo i znanje koje želimo da podelimo u okviru ovog projekta, sa tendencijom da organizujemo i druge, besplatne i zanimljive obuke u našem gradu. Naravno sve iz oblasti koje nas čini ovim što jesmo.

Zašto besplatno. Prvo jer smatramo da deljenje znanja predstavlja našu temeljnu vrednost, drugo ova obuka je ujedno i naš pokušaj da lociramo talentovane pojedince koje bi hteli da se afirmišu kao developeri u našoj firmi. Dakle nudimo besplatnu edukaciju i mogući posao u našem timu. Ako ste ambiciozni i željni dokazivanja u IT sferi, ako ste student, ako tražite posao ili dodatno usavršavanje moglo bi se reći da je ovo odlična prilika za to. Prijavi se ovde.

Pomoć i podršku u realizaciji ove ideje smo dobili od RPK Sombor i Centar za obuke u sklopu Škole za ooo Sombor. Zahvaljujemo se RPK Sombor koja je podržala ovaj pionirski projekat i Centru za obuku u sklopu Škole za  OO odraslih koji ustupa svoje učionice opremljene novim kompjuterima i interaktivnom tablom i ostalom opremom koja je potrebna za realizaciju jednog ovakvog projekta.

Osnovne informacije vezane za php kurs

Početak kursa planiran za 04 Maj (početak predavanja 10.05.2021)

  • Broj polaznika 10
  • Intenzitet predavanja 2 x 2 blok časa nedeljno
  • Sadržaj kursa – PHP
  • Mesto Sombor
  • Predavač Miodrag Šljukić

Predviđeno je da kurs bude realizovan kroz 22 lekcije (44 časa), svaka u trajanju od 2 školska časa. Grupu bi činilo maksimalno 15 polaznika, a predavanja bi se održavala dva puta nedeljno.

Teoretska nastava (učenje novog) bi činila oko 35% vremena, dok bi ostatak vremena činila primena usvojenih principa u rešavanju praktičnih problema i utvrđivanje gradiva.

U saradnji sa centrom za obuke u sklopu Škole za ooo Sombor, na kraju kursa svi polaznici bi dobili zvaničnu diplomu o stečenom znanju.

Cilj PHP Obuke

Cilj kursa je sticanje veštine za samostalnu izradu programa u programskom jeziku PHP. Naglasak je na praktičnoj primeni znanja, zbog čega će svaka lekcija biti obrađena kroz mnoštvo primera iz prakse. Uporedo sa sticanjem znanja iz programiranja, polaznici će se upoznati i sa osnovama baze podataka i potrebnim alatima za razvoj web orijentisanog softvera.

U izvođenju same nastave biće korišćeni interaktivni metodi:

 1. Analiza problema
 2. Dizajn problema
 3. Kodiranje
 4. Timski rad na rešavanju složenog problema

Kome je PHP kurs namenjen

Ovo je prvi u nizu kurseva koji planiramo da realizujemo zbog toga želimo da priliku damo jednostavno svima. Bez obzira na pol, godine ili stepen obrazovanja. Ne bitno da li ste student, učenik, domaćica…ako ste u potrazi za znanjem ili poslom dovoljno je da popunite ovaj kratak formular kako bi ste stekli pravo da postanete naš student i budući web developer.

Završni test i vrednovanje

Završni test će biti realizovan kroz zajednički “mini” projekat – zadatak. Zadatak će se prvo zajednički analizirati. Zatim će se zajednički dizajnirati rešenje i podeliti za individualno kodiranje. Nakon što su svi delovi programa iskodirani, uradiće se integracija.
Predavač će sve vreme aktivno učestvovati u radu i ocenjivati pojedinačno nivo stečenog znanja i veštinu. Ocene će biti opisnog karaktera.

Po završetku kursa polaznici će biti osposobljeni za rešavanje standardnih problema u razvoju web programa samostalno ili kao deo manjeg tima.

Način prijave za php kurs

Naša skromna očekivanja su takva da će verovatno broj zainteresovanih kandidata premašiti broj planiranih polaznika zbog toga ćemo malu prednost ipak dati onima koji žele da nastave karijeru u našoj firmi.

Da bi ste se prijavili na besplatan PHP kurs dovoljno je da izdvojite 15 minuta kako bi ste popunili sledeći upitnik i time stekli pravo da postanete student i budući developer.

O predavaču

Miodrag Šljukić je magistar ekonomskih nauka, specijalizirao elektronsko poslovanje a trenutno je doktorant na smeru Elektronsko poslovnaje. Radio je kao programer u C, C++ i Delphi a zadnjih 15 godina radi iskljucivo na razvoju web aplikacija u PHP jeziku (objektno orijentisana metodologija). Objavio je veliki broj tekstova o teoriji statistike na svom sajtu. Sam sajt je koncipiran kao informacioni portal tako da predstavlja odličan izvor infomacija kako za studente koji se bave istraživačkim radom tako i za sve ostale koji koriste statistiku u svakodnevnom životu.